Hånden på hjertet - er du i virkeligheden stadig pert?

Printervenlig versionSend som emailPDF-version

Michael Smith Toftebjerg - fleksiba.dkDa det at være pert tilsyneladende stadig er et tabu-emne, er det er svært at vurdere, hvormange der egentligt er. Ud fra det stigende antal personer, der nu åbent erkender, at de tidligere har været perter, må det dog vurderes, at der har været og stadig er betydeligt flere perter end umiddelbart antaget.
 

De fleste formår at holde det faktum, at de er perter fuldstændig skjult for omverdenen. Derfor er det som regel en kæmpe overraskelse og noget uforståeligt for deres omgangskreds og netværk, når de endelig "springer ud" og åbent - som regel via internettet og sociale medier - proklamerer, at de nu er tidligere perter. Grunden til hemmelighedskræmmeriet skal sikkert søges i, at det at være tidligere pert stadig i manges øjne giver højere status.
 

Der er adskillige eksempler på personer, der fejlagtigt tror, at et par korte kurser og en smule erfaring er nok til at give status som tidligere pert.
 

Paradoksalt nok er mange, trods deres tro på det modsatte, stadig perter, idet du ikke kan vurdere dig selv til at være tidligere pert - det er en vurdering, der kun kan foretages af andre med stor erfaring, viden og kompetence på samme område.

Er du af andre blevet vurderet til at være tidligere pert, er det ikke en livsvarig udnævnelse. Det er en løbende vurdering, der sagtens hen ad vejen kan rykke din status tilbage til pert
 

Personligt oplever jeg, at flere og flere udråber sig selv til tidligere perter. Det virker som om, det er blevet et mode-fenomen at "springe ud", hvilket desværre i betydelig grad har udvandet begrebet.  

 
Så hånden på hjertet - er du reelt set stadig pert, selvom du har proklameret det modsatte ? ? ?
 

  "Facts" om det at være pert:  

  • Du ophører ikke med at være pert bare fordi, du har fulgt et eller to kursus og har en smule erfaring.
  • Du skal investere store mængder af tid og hands-on, før du kan gøre dig håb om, at ophøre med at være pert.
  • Det er kun andre med stor erfaring, viden og kompetence på samme område, der kan vurdere, om du er ophørt med at være pert - din egen vurdering tæller ikke.
  • Hvis du har behov for offentligt og konstant at proklamere dig selv som tidligere pert, er der meget, der tyder på, at du stadig kun er pert.

  Ovennævnte er blot strøtanker fra en nuværende pert.

   

  PS: Fik jeg nævnt at de fleste og især selvudråbte tidligere perter, foretrækker benævnelsen eks-pert.

   

   

  Tilføj kommentar

  randomness